top of page

Natuurkunst

De zo belangrijke (bio) diversiteit van natuur komt terug in mijn expressie 'vormen': 

  • Natuurcreaties: vrije vormen met takken en andere natuurschatten (zie galerie hierboven, klik erop voor vergroting)

  • Ikebana-Sogetsu (Art) Inspired.

  • OER techniek, materieschilderij met de elementen: aarde, water, vuur, lucht.

  • Natuurkaarten & natuurschilderijen/mixed media (binnenkort zichtbaar op deze site)

  • Fotografie (binnenkort zichtbaar op deze site)

 

Wij zijn natuur ... Kijk met je hart, voel met je ogen, luister met je ziel en ontdek zelf.

in én met natuur. Dankbaar ontving ik jarenlang, al struinend en genietend door stad en land, schatten die voor mijn oog, voeten of handen kwamen. De laatste jaren is mijn houding veranderd. Creaties ontstaan door wat ik al heb, er al is of wat bijvoorbeeld uit onze tuin vrijkomt bij snoeien. En soms krijg ik iets van mensen die mijn liefde voor nabije natuur kennen.

  

Centraal staat voor mij het samenspel tussen mij (n natuur) en natuur om me heen en de daarmee gepaard gaande synchroniciteit. De natuurelementen en bijbehorende krachten versterken en vergroten telkens weer het bewustzijn over hoe we als mens een gelijkwaardig deel van het geheel zijn, van al wat ademt, leeft. 

 

Creaties ontstaan vanuit een speels, vreugdevol experimenteren of uit een (aan)geraakt worden door de pure, soms rauwe, schoonheid van wat iets of iemand is. Heel dichtbij. De 'natuurschatten' en de daaruit ontstane natuurcreaties kruisen ons pad en verblijven een tijdje bij ons voor inspiratie, troost, inzicht of levensvreugde.  

bottom of page