top of page

Co creaties

DSC03552.JPG

"Daar waar ik, wij wordt, zorgt het leven zelf voor wonderlijke bijdragen" Anja

1 Flyer boek.jpg
Boek 'Een luchtballon zonder koord' (2022)
Vanaf najaar 2022 verkrijgbaar via o.a. boekwinkels

Dankbaar ben ik voor de fijne samenwerking en dat mijn pure natuurfoto's een bedding mogen zijn voor verhalen over het vak beeldend begeleiden in de hospice zorg. Een bijdrage aan de boodschap van present zijn, vertragen, verstillen, open zijn en ruimte bieden voor wat wil gebeuren. 

Bloesem Kers door Anja Barendrecht_edited.JPG
Spirit of Nature (sinds 2016)

Struinen, verstillen, vertragen, je (laten) verwonderen en opnieuw en dieper verbinden met natuur: En rustige belevingswandeling of stiltewandeling met intermezzo's.  Genieten en bewust zijn van de verbinding met natuur. Jaren verzorgde ik deze, en was ik mentor bij de spirit of nature gids trainingen. Momenteel zijn we als gidsen in een landelijk netwerk verbonden en daar draag ik aan bij. 

20210115_151248_edited.jpg
Gastdocent Natuur bij Leergang Beeldende Begeleiding in de laatste levensfase (sinds 2019)

Als hart en ziel mogen spreken, blijken er meerdere 'vormen' te zijn waarbij gedachten en gevoelens aanwezig kunnen zijn. Mijn intentie is luisteren en ruimte bieden voor die taal. en met name professionals te inspireren en ondersteunen bij het samenspel met natuur en de speciale waarden en effecten van natuur &  natuurmaterie te ontdekken.

test logo.png
 
Community Art project 'Ik vergeet je niet' , Nieuwe Veste (2020)

Omvangrijk corona-tijd project, samen met 5 andere kunstenaars uit de wijk. 
 

Voor achtergrondinformatie en inspiratie voor kunstzinnige opdrachten; google op Ik vergeet je niet Haagse Beemden. 

 

klaproos foto anja.JPG
Natuurkunstwerk voor Hospice De Populier, 10 jarig jubilieum

In 2018 heb ik bij, en in samenwerking met, Hospice De Populier (misschien bekend van Beau 5 days inside) een Natuurkunstzinnig Ontmoeten, met natuurkunst als samengestelde herinnering van het 10 jarig jubileum, mogen begeleiden. Lijanne Lans, toenmalig manager van dit hospice, heeft hierover een referentie geschreven.

Er is een groot vergankelijk kunstwerk ontstaan en geplaatst in de buitenkamer. Daarover is ook een artikel verschenen in Pallium, magazine rondom Palliatieve Zorg. Anno 2022 is het nog steeds volledig in tact. 

Foto bij tekst nieuwsbrief BB juni 2020.
Artikel 'Een klein gebaar' (juni 2020)

in de nieuwsbrief van het Landelijk Netwerk Beeldende Begeleiding in de laatste levensfase. Over mogelijkheden in coronatijd. 

bottom of page