top of page

Co-creaties

DSC03552.JPG

"Daar waar ik, wij wordt, zorgt het leven zelf voor wonderlijke bijdragen" Anja

1 Flyer boek.jpg
Boek 'Een luchtballon zonder koord' 

Dankbaar ben ik voor de fijne samenwerking en dat mijn pure natuurfoto's een bedding mogen zijn voor verhalen over het vak beeldend begeleiden in de hospice zorg. Een bijdrage aan de boodschap van present zijn, vertragen, verstillen, open zijn en ruimte bieden voor wat wil gebeuren. 

20210115_151248_edited.jpg
Gastdocent Natuur bij Leergang Beeldende Begeleiding in de laatste levensfase (2019-heden)

Als er geen woorden meer zijn, is er vaak nog wel ruimte voor een andere taal. Mijn intentie is de zorgprofessionals te inspireren en ondersteunen bij het verbindende samenspel met natuur en de speciale waarden en effecten van natuur &  natuurmaterie te ontdekken.

anjabarendrecht pure foto
Spirit of Nature (sinds 2016)

Struinen, verstillen, vertragen, je (laten) verwonderen en opnieuw en dieper verbinden met natuur: En rustige belevingswandeling of stiltewandeling met intermezzo's.  Genieten en bewust zijn van de verbinding met natuur. Jaren verzorgde ik deze, en was ik mentor bij de spirit of nature gids trainingen. Momenteel zijn we als gidsen in een landelijk (inspiratie) netwerk verbonden.

test logo.png
Community Art project 'Ik vergeet je niet' , Nieuwe Veste (2020)

Omvangrijk corona-tijd project, samen met 5 andere kunstenaars uit de wijk. 

klaproos foto anja.JPG
Natuurkunstwerk voor Hospice De Populier, 10 jarig jubilieum

In 2018 heb ik bij, en in samenwerking met, Hospice De Populier (misschien bekend van Beau 5 days inside) een Natuurkunstzinnig Ontmoeten, met natuurkunst als samengestelde herinnering van het 10 jarig jubileum, mogen begeleiden.

Er is een groot vergankelijk kunstwerk ontstaan en geplaatst in de buitenkamer. Daarover is ook een artikel verschenen in Pallium, magazine rondom Palliatieve Zorg. Na jaren is het nog steeds in tact.

Foto bij tekst nieuwsbrief BB juni 2020.
Artikel 'Een klein gebaar' (juni 2020)

in de nieuwsbrief van het Landelijk Netwerk Beeldende Begeleiding in de laatste levensfase. Over mogelijkheden in coronatijd. 

bottom of page