Natuur Creatie en Kinderen

Natuurgeluk voor kinderen is voor kinderen (en hun ouders/begeleiders die nieuwsgierig zijn naar natuur, dieren en op een vrije wijze creatief zijn. Lekker buiten struinen, natuurschatten zoeken én van alles tegenkomen en zo over dieren & planten ontdekken. Met hoofd, hart en handen natuur beleven.

Mijn insteek is liefde en respect voor zowel jezelf als de natuur/dieren om je heen. Dat betekent persoonlijke aandacht en ruimte voor een eigen beleving en ontdekking. Vandaar enerzijds in kleine groepjes en in het algemeen een rustige sfeer.  Dat maakt het ook geschikt voor kinderen die nog wat onzeker zijn in bijv. het contact met dieren, buitenspelen of het vrij creatief zijn. In een vrije (buiten) setting natuurcreatief ontdekken!

 

"In en met natuur (en dieren) zijn, leidt samen met vrije -creatieve- expressie, op een natuurlijke en speelse manier tot bewustwording van de nabije natuur en ontwikkeling van vaardigheden en respect voor wat leeft." Anja

Bijna 5 jaar heb ik me ingezet voor scholen/bso/overige organisaties vanuit Stichting NatuurWijs ; met hoofd, hart en handen natuurbeleven en zo ontdekkend leren.  Neem contact op voor meer informatie of kijk op website van de stichting. 

Voor een kind alleen, in kleine groep of speciale gelegenheid :

Natuurgeluk voor een kind alleen, bijv. als het graag in alle rust en in eigen tempo ontdekt.

Op aanvraag: ook bij speciale gelegenheden en voor 2-tallen, bijv. vriend(in)en, grootouder-kleinkind, (pleeg)vader-dochter, verzorger/oppas-kind. 

WAAR: * locatie in overleg, bijv. Brakkenbos, Boerderij Wolfslaar eo
            * Huis & Tuin Atelier in de HAAGSE BEEMDEN, aan de rand                 4e Bergboezem en op loopafstand van een Speelbos.
In overleg, richtprijs € 60 tot 75,- voor ca. 1,5 uur, incl. btw, materialen, lekkers, en aansluiting bij persoonlijke interesse. 
(clubverband Natuurgeluk met Anja of zelf een vraag of idee, bel gerust.
Onderwerpen/thema's bijv.: Natuurkunst, SlakkenWijs (les en creatief), WormenKunst, DierSporentocht. Tuinbelevenissen (vijver/sloot/bomen).  Creatief en spel met natuurlijke materialen. 
DIERWIJS
Kinderen staan dicht bij dieren. Boerderijdieren, huisdieren maar zeker ook 'vrije' dieren. Hoe zijn wij als mens verbonden met de dieren en de natuur? 
WAT: DierWijs activiteit; voor kinderen die graag meer willen ontdekken over hoe je met dieren contact kunt maken en hun signalen en behoeftes leert waarnemen. Spelenderwijs meer ontdekken over dierentaal, jezelf en de ander.  
Waar: Breda en omgeving. 
Jaarlijks meerdere malen terugkerend met en bij Boerderij Wolfslaar:*
* 'Op bezoek bij de konijnen' over wel of niet konijn als huisdier, natuurgedrag en konijnentaal. In kleine groepjes.
oma, bij een workshop met kleinkinderen: 'wil ze zo graag dit vrije ontdekken meegeven.' 
7 jarige jongen: 'ik heb dit al lang niet meer gedaan en ik vind het heel leuk.
Ik ga papa vragen of we dit vaker doen.' 

IMPRESSIES, zie foto's hieronder

"steentjes, schelpen, veren..... een schilderij, krachttakken, kaart maken .....spelen en struinen, knutselen en ontdekken.... buiten en binnen, in de natuur dichtbij! "    welkom
Heb je een speciale gelegenheid of zoek je passende diergerichte of creatieve activiteit voor -samen- met een kind, neem gerust contact op voor de mogelijkheden rondom natuur, dieren, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit.

FOTOSERIE klik op < of > of dubbelklik voor vergroting

STIL(L)EVEN  InloopCreatief met  natuurschatten. 

Rondom Tuinvogels, Creatief Educatief voor Boerderij Wolfslaar. 17-01-2016

Boerderij Natuurfeestje

Met je ogen, oren en speurneus op zoek naar bijzondere plekken en natuurschatten. En hoe is het eigenlijk met de dieren? Leer over dierentaal en omgaan met dieren, en natuurlijk is er extra aandacht voor het lievelingsdier van de jarige. We gaan ook helpen en genieten van het boerderijleven, dat elke dag en elk seizoen weer anders is. Een BoerderijNatuurfeestje is een persoonlijk, op maat feestje over dieren en/of de natuur op en rond de boerderij.
  • leeftijd: vanaf 4 jaar

  • kosten: € 100 incl (maximaal 8 kinderen, 1 / 2 begeleiders/ouders)

  • duur 1½ uur

  • dagen: woensdag, zaterdag of zondag

  • locatie: Boerderij Wolfslaar en eventueel Natuurtuin & park Wolfslaar

  • wat neem je mee: kleren die vies mogen worden, laarzen

  • verzorgd door: Anja Barendrecht, dierendocent en natuurwijzer

© rights reserved Anja Barendrecht 2016 with joy in creation with wix.com

  • Facebook Social Icon
collage stil(l)even volw kind